Sunday, December 18, 2011

untuk kau yg dah block aku drpd twitter .

assalamualaikum.


hey there. err.
erm.

aku takde niat bruk pon dlm blog ni.
just aku taktau cmne nak ckp dpn-2 ngn kau.


sebab aku segan. bengang pon ade gak.
tiba2, kau block aku dpd twitter.
i guess so lah kan.
sbb bile aku search nama kau, takde pon profile kau dude.



then, aku stalk lak kau punya wall fb.
aku tgk, wall post yg aku hanta kat kau tuh, kau delete.
hey. knpe neh wehh ?


and masa amik gambar klas, kau nmpak mcm uncomfortable ble tgk aku.
kenape weh?
and aku terperasan mcm kau jeling-2 aku.
and again, kenape wehh ?



klau aku ada buat salah, at least beritau ok.
ni, tak. kau buat aku terpinga-2 kott.
and kau tau sape ''kau'' kan?



aku takde care lain dah.
gune blog je aku reti.
nak text,number kau pon takde.
nak cakap F2F, pehh. tak kuat lah wehh aku.
nak guna IM, erm. kau mcm jarang on9 je.
tambah plak, aku takut nak tegur kau dulu.
sorry ==''



aku harap, kau baca lah blog ni kan.
then, after kau dah bce, at least beritau lah ape slah aku.
tak kira lah kau nak beritau dlm care ape sekalipon.
even klau kau buat status utk explain bnde ni pon, aku dah ase okayy.



aku just nak tau slah aku je.
tak sedap lah ade msalah mcm ni.
kita kan 1 klas. :)
lame lagi wehh nak habis sem 2 ni.


and klau betul aku salah.
sorry okayy.
aku mintak maaf sesangat.



okayy, i'm done .

Tuesday, December 13, 2011

my only nephew

assalamualaikum.



hey guys.
err. it has been 3 weeks since i entered my 2nd sem.
oh. how i miss him so much.



haziz, .
ehehe. his name is mohd haziq hazim bin razlan.
a little naughty boy.
grr !







hey. muksu rindu awak lah.
aziq je kwn gaduh muksu kat rumah tauu. hihi



if i call him,he always ask me ''mukchu bile nak balik ni?''



ohh. damn.
i miss you. sooooooo muccchhhhhhhhh.



dia dah mcm anak aku. mne aku pegi,org akn ingat dia anak aku.
hihi.
n FYI, i has been looked after his for 3 years since he was born on 2008.
now,he is 4 years old.



dia dah pndai ckp skit2. huhu.
dlu,aku jge dia mse arwah mak aku msh ade.
dia lahir je, aku dah dkung dia. :)
then, jge dia same2 ngn mak aku smpai lah arwah mak aku pegi.
umo dy 3 taun, akk ipa aku (ibu dia) amik dy smule.



menangis lah jugak aku time tuh. huuuwaaaa :'(




but,i still can meet him if i come to my brother's house at jb.
segmat-jb, its not too far actually. hihi.
with only rm20++ ,i can take a bus to jb.


hhmm.
i cant wait for my midsem break. hihi.
i wants to see him,tease him and makes him cry.
yeahhh, i like it !



i miss you,aziq.
i will come to see you during my midsem break.
insyaAllah. :)

Wednesday, December 7, 2011

dia dah balik.

assalamualaikum.



ehe.
kali ni nak post psal class rep aku.
nik nme dia.
org nye chumel2 je.
(msti kembang dia lepas ni sbb aku puji)
hahahha



dia masuk wad dah beberapa hari.
and aku take over kje kutip payment tuk dia.
fuuhhhh. penatnye pegang duit org.
takutttt aku. aigoo.
tp takpe. aku consider keadaan dia. kesian diaa. hhmm.



hari ni,dia dah dtg klas. dia pucat je aku tgk.
mungkin tak sembuh spenuhnya ag kott.
and dia tanya smda aku ok ke tak.
hey sister , kompem lah aku ok.
kau tuh je yg tak ok. hihi.



tunggu lah kau sehat ehh.
tunggu kau dah betul2 larat.
then, baru aku cerita psal aku .
yg penting, diri kau dulu.
okayy ? :)


aku sayang kau.
thanks sbb still lagi kwan dgn aku.
aku percaya ,kau akn simpan cerita tuh.




semoga kau cepat sehat SEPENUHNYA okay.
and hope kau amik pengajaran lah . jgn pura2 sihat klau mmg dah sakit.
mkn on time. jgn skip2 meals.
jgn penat2 sgt.




*aku rindu kau sbenanye. huhu.
sje tak tnye condition kau sbb tak nak kau bangga aku risaukan kau . hihi.

Tuesday, November 15, 2011

sekali lagi.

assalamualaikum.




ye, aku tau.
hidup susah tu akan mule lagi. tak lme je lagi.
4 hari je lagi.


aku tau. aku akan jauh dgn family aku lagi.
alah , tak lame je pon. 5 bulan plus2.
haha.


aku pergi nak belajar, bukan main2.
n by the way,aku dah dpat jadual utk group aku next sem.
errr. jadual dia,okayy la gak.
klas mlm ade 2 hari je :)







*sori klau tak nmpak. aku mmg saje nak bg korang bute . haha =,=






and groupmates aku,byak yg terkeluar.
sbb ade budak2 baru yg masuk. hhmm
takpe lah kot. mungkin bkn rzeki. tapi,aku sdeh lah jugak.
and now aku cume harap,isi rumah aku tak berubah.
aku sayang housemates aku yg lme.




sekali lagi, aku akan lalui hidup yg sme.
cuma bezanya, aku lagi beriye2 nak belajar.
hihi.




sekali lagi,
aku akan belajar smpai pagi2 buta.
menangis bila ada msalah. menangis bila rndu kat fmly.
lain nya cuma, aku akn rndu dia. haha.





sekali lagi,aku akan balik kuantan semula.
create new memory kat kuantan. yeeehaaa !




tak sbarnye, nak lalui proses ''sekali lagi'' tuh. :)

Sunday, November 13, 2011

course registration :)

assalamualaikum.



yeppi !
i am done with course registration.
the procedure are as easy as an ABC.



err.
i cant wait to study back.
it doesnt matter if i have to face my hectic life again.
i think,it is more better than laying whole day in my bed and online.
then,thinking about my past.
it will only hurt me.





i've made my plan.
midsem break,i wont go home.
i wants to find a place that can makes me far from all my problems.
i am not running away from my problems okay.
i just need time to think. need space to be alone for a while.



dear my family, please dont worry about me.
i can take a good care of myself.
dear you, i wish u're happy with your own world.
dont ask me why i become like this.
dear frens, please be with me while i'm far away from my family and him.




dear Allah. please bless me always.
and please make sure that all my beloved people,are always safe wherever they are.
only you can watch after them while i'm not there for them.
Allah. please. give me some peace.
make me as a strong girl. please, built up back my strength.
amin~~~




*Allah,only you that i trust the most. only YOU. i know, U wont break my heart.

Monday, October 24, 2011

searching.

assalamualaikum.


really, i am searching for new hope.
new life.
new books for next sem.
and most importantly, new pointer.



i wants to be in a dean list.
please.



dear mind,soul and heart ,please, dont be too lazy.
please. wake up !


''laziness will give nothing



so far, i only knew that i have to buy 9 books.



fuuhh~
its gonna be harder next sem.
my head gonna burst with a lot of assignments,
thick books, tests and exams.


but its ok.
this is my choice,
my life.
i must reach my target. n then,
achieve my ambition.

Tuesday, October 18, 2011

pelik ==''

assalamualaikum.



aku knal sorang mmat neh.
throuh facebook. haishh, laman soSIAL lah kate kan. haha


aku tak perasan plak mamat ni rupenye 1 tman ngn aku.
mmg aku tak penah nmpak pun btang idung dy.
klau dah btang idung pon tak nmpak, apetah lg nak nmpak bulu idung dy kan?
okay,okay. tak lawak. haha.



nama dia, ehem. ehem. rahsia lahh. haha
senang citer, mr. KH. *KH ni bukan kemahiran hidup ok.


dy mcm selalu stalk psal aku. dy tau uma aku katne.
dy tau kwn baik aku sape.
dy tau aku selalu merayau dgn sape.


err ==''
pelik kan?
aku tak knal dy.
tapi dy.. emmm.



then, dy kate, dy kwn baik dgn abg kpd mmbe aku.
mmbe aku ni nme dia, pieka.
and abg pieka ni dlu ex aku. huhu.


alamak. dah sudah. cam mano ni?
so, aku pon trus trg je lahh.
aku kate lahh yg kwn baik dy tuh ex aku.



dy plak senang je kate :
''kalau sy couple ngn awak,msti abg pieka tuh bengang kan?''



dlm hti aku.
*eh,eh mamat ni. aku dah tak pkir lg dah. kau plak sebok nak try2 line ksong. dah lah aku tak knal kau. then,kau ceroboh idup aku. ciskek lahh kau nii.



p/s : aku tak lahh bnci mamat ni. alah,,lgpon kan kiteorg sekampung. cume aku tak suke org yg stalk2 aku ni. nnti aku tak selesa. and klau mamat ni bace lahh entry aku kali ni, minta maaf ok. byk lagi cara lain kau bleh gune klau kau nak tau ape2 psal aku. sorry, maybe i am too honest. but remember. ''honesty is the best policy'' :)






#jgn dekati aku. krne aku, MASIH BELUM bersedia. jgn mngharapkan perhubungn yg mlebihi seorg rkan. sbb nnti pasti, kau akn kcewa. :)




(ade lagi. pling tak bleh blah, dy kate aku sombong. and psal tuh lah aku tak knl dy tp dy knal aku. cickek lg skali tuk kau. hihi)

Monday, October 17, 2011

alasan biasa.

assalamualaikum.



hari ni, aku nak share psal alasan2 biasa yg org bg klau dia nak putuskan hbungan.
senang citer , CLASH lahh. hehe.



baik pompuan,baik laki.
kite sume same je. takde org yg sempurna.
yg sempurna, Allah je.



1. tak cukup baik. haa,yg neh dah common sgt org bagi. selalu dy akan kata ''saya tak cukup baik utk awk'' . ape ke pndai nah la kau ni. human keeps change rite? so,dah tak reti2 ke nak berubah smentare ade mase?




2.tak layak utk si dia. ha,ni lagi best ayat kau kan. kau tau tak, kite sume same je kat mata Allah. so,mne plak timbul soal kau layak tuk dia ke tak? haishh~




3.nak fokus study dulu. yg neh,kite kne tgk jugak. klau lahh dia mmg jenis nerd and ulat buku,mknenye dy betul lahh tu. tp,cube bygkan klau dy neh jnis kaki enjoy,buku pon ntah ke mne. logik ke alasan mcm tuuh ? klau kne kat btg idung aku, maunye aku hempuk kau pkai kuali !



4.takde jdoh. ha,yg neh mmg aku nak hentam hbis2. kau siapa nak ckp soal jdoh? kau tuhan ke? lu ni bikin gua panas je. jodoh tuh kat tgn Allah okayy !



5.teringat kekasih lame. setuju tak klau aku kate,alasan neh pompuan yg selalu gune ? mmg lah, sbb pompuan kan ssh skit nak let go. tp,cube pkir balik. buat ape lagi nak terhegeh2 kat EX kau? membazir kau tau tak.






korang setuju tak dgn ape yg aku taip ni ? betul kan ? mesti most of us dah penah dgar alasan2 mcm ni. manusia. mmg lah bnyak bg alasan.



p/s : entry ni, aku terpikir nak post sbb aku bru terpikir psal relationship aku yg lepas. so, jadikan lah teladan. n aku pon tak lupe gak nak ingtkan diri aku sndri. jnji2 mnusia ni, ade yg tak bleh pcye. janji setakat di mulut je,tak gune. kne ade hitam putihnye. :)

pilihan hati?

assalamualaikum..



hey guys ! huhu.
entry kali ni, nak citer ciri2 laki yg biasenye pompuan nak (termasuk aku) .
hehe.



1. biarpon tak alim,ckup lah dengan solat 5 waktu and amalan wajib yg lain. lelaki tuh kne lah buat. bukan ke yg wajib tuh MESTI kne buat?


2. biarpon tak hnsem,ckuplah sejuk mte memandang. kang klau hnsem sgt, kne kebas plak. haishh,sabor je lahh~


3. jujur. walau kau tak bersifat maksum mcm nabi sekalipon,at least, jujur lah beb. org cakap jujur biasanya selamt tauu.


4. setia. ha, yg neh mmg penting lah kan. kau kalau time kapel pon curang,mcm ne klau dah kwin nnti kan? pikir2kan.


5. biasenye,pompuan suke laki yg caring. caring neh mnunjukkan kau neh lembut hati n pandai tunjuk ksh syg. syg bukan skadar kata2 cik abg oi. kau kne tunjuk gak mcm ne yg kau kata syg tuh. ade paham?


6.org kate ''love becoz of no reason'' . kau jgn ssekali kata kau suke pompuan tuh sbb cantik or whtsoever. mmg mati lahh kau kan. tu dah tnjuk bad image kau kat pompuan tuh. hbis klau pompuan tuh dah tak cntik, kau nak tinggal lah ? bnyak cekadak muke kau !


7.jgn gurau bnde sensitif psal pompuan. cnth mcm bentuk bdn. kau mmg lah rase bnde tuh kecik tp bg kiteorg,bnde tuh leh jd msalah negara tau tak ! so, minds your words before you speaks okay.


8.jgn puji girls lain dpn dy. memang kau cari nahas lah kan. silap2 hari bulan, kang nnti kau makan gune straw pulak. itu pon klau kau mmpu nak makan lagi lah kan.


9.ikhlas. kalau kau tak ikhlas, jgn lah mengade nak tackle minah tuh. and kau pon jgn nak gatal2 bg hrapan palsu. kang tak memasal bile tak jadi, ade plak minah tuh bunuh diri. haa, kan dah susah tu?


10. wlau kau bz mne pon, at least infom dyowang. jgn biar dyowang tertunggu2 mcm tiang lampu. klau kau buat mcm tuh, mmg bertaun lah dy merajuk kan. pdn muke kau!


11.kau kne pndai jge hati dy. pompuan neh biasenye kwn baik dy tuh namenye ''CEMBURU'' . so, kau pndai2 lah cover supaya jgn bagi dy cemburu. tak kan nak kne ajar lagi kotttt.


12. wlau kau perangai mcm setan mne sekalipon, kau kne hormat family dyorang. alah, nnti jadi fmly kau jugak kann ?





aku ase, ckup lah kot smpai 12 je. tak larat aku nak pkir lagi. hahaha. tapi, sorry lahh dekat lelaki yg bace neh klau ayat2 aku bikin lu org sakit hati. aku tak berniat pon. neh mmg aku. so, redha je lah yek? :P


bg aku, tak kesa lah laki tuh mcm ne pon. yg penting, ade pegangan agama yg mmpu bmbing aku n mmpu trime aku seadanya. kau tak hnsem pon,aku tak kesah lah weh !
*ceh, gaya macam ade bf je kan. hahaha*


p/s : ''jgn mncari pasangan se solehah khadijah andai diri tak se soleh muhammad. jgn mencari pasangan se jelita zulaikha andai diri tak se tampan yusuf. ''

Sunday, October 16, 2011

berharap .

assalamualaikum.


kalau di tanye kat bintang, ape yg dy akan jawab?
kalau di tnye kat awan pulakk, ape jwpn dy?
klau di tnye kat alam skeliling, mcm ne plak persepsi mreka?


kenape klau bab cinte je, aku klah.



weh, aku ni mnusia yg keras hati..
boleh buat ape je sekejam2 nye tau tak !
aku mampu maki hamun org 24 tanpe henti.



tapi knpe klau bab cinte je, AKU KALAH ?
sape leh tlg jawab?
dtg je bab yg bkenaan dgn org yg aku syg , aku msti fail.



aku susah nak ngaku klah dlm sume bnde.
ape aku nak, aku msti dpat. perkataan MESTI tuu pnting.
tapi klau bab bkaitan ngn PERASAAN neh, aku lemahh btul lahh. !
aku msti melalak mcm pondan. takpon, mengalah mcm PENGECUT.




biar lah aku sekasar kulit kelapa.
tapi sekurang2nye hati aku selembut kapas.
yes, aku ni senang kesian kat org.
kekadang tgk cter sesedih pon, aku bleh meleleh.
ya Allah,betape lembuntnye hati yg Allah kurniakan kat aku nehh.
alhamdulillah :)




wlau aku bersyukur, aku harap..


Allah,
tolong, jaga hati aku. jgn biar ia sakit lagi. biarkan dia berehat seketika.
sesungguhnya aku tau, hati aku penat menghrap cinta mnusia.
iklas aku kate, hati aku dah bnyk kali hancur. aku tau kau maha melihat.
jadi,kau tau ape yg berlaku. biarkan aku lupe segala kepahitan.
dan biarkan kesakitan aku yg terdahulu, jd iktibar .
benarkan hati aku redha utk mlepaskan cinta yg tak pasti. insyaAllah,amin~

Saturday, October 8, 2011

i will be okayy soon .

assalamualaikum.



hye there ! :)

from now on, i'm going to stop thinking about the miracle word called ..... ?


what is the miracle word? haha.


the word is ''L.O.V.E''


i think, thats the end 4 all my love story in my teenage period.
maybe,i guess so.



its such a waste if i keep waiting and waiting.
but at last, it does not give any profit to me.



ahahhhh ! 1 more thing that u guys should know.

i'm going to change myself, be more better girl.
or in other word,i wants to be ''solehah'' :)
insyaAllah,amin~~ (please pray for me)



using this way, i can put aside all my sadness .
i wants to be closer with Allah.
i wants to seek his bless n forgiveness.


''la tahzan'' . dont be sad, Allah will always with you.
He NEVER leave,or forget you.






*aku insan biase yg msh lagi mncari identiti dri. smkin aku crk,smkin aku tak jumpe.. astaghfirullah. mungkin,aku banyak dosa. dear Allah,please forgive me. amin~

Tuesday, October 4, 2011

new blog's song :)

assalamualaikum guys . hihi


my new blog's song :



I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

And learn to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are
Dear, it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all
Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?



Christina Perri-Jar of Heart lyrics





*better u dont come back to me. because u hurt me before. so, it is impossible for me to accept u back. even if i accept u back, thats mean i only want to take a revenge on u. :) I'M NOT GOOD. MY HEART FULL OF HATRED

Saturday, October 1, 2011

enough !

assalamualaikum.




hey dude !
enough 4 your all s*** things .
enough 4 all ur d*** words .


i dont trust u anymore.



and i will.
not wait 4 u anymore.
i sick of all these things.



please,let me out of here.
serious damn shit, i do love u.
but when these things happen, i knew that i am nothing for u.
i am just like a rubbish that u can easily throw away.


*thanks for being ''nice'' to me.
i appreciate it and for sure, i will never forget wht u've done.

Tuesday, September 27, 2011

my bad !

assalamualaikum...





kat sini,aku tak nak citer sal keburukan org lain.
tak baik mehh.
aku just nak share psal ''my bad'' .
hahaha.



carry mark aku:
BEL313- 64.5/70
CTU081- 30/40
LAW016- 29/40
LAW038- 16.5/20
LAW012- 25.5/40


teruk kan? hhmmm.




and this is my target actually :

A - CTU081, BEL260, BEL313
B - LAW016, LAW038
C - LAW012, CSC134






this is just the targets.



result tak kua ag pon sbb now still in final exm week. huhu
aku dah ptus hrap on csc134 ekceli.



hrapan terakhr tuk betulkan balik pointer aku, 1 je..
5 papers had done. so, there is only 1 more paper left.
''LAW012''




the last hope for me to safe my pointer.






ya Allah, bagilah aku llus sume subjek.
aku tak snggup nak ulang semule ape2 paper.
sbb sem dpn...
fuyooooo !



LAGI MENCABAR.
double assignments,double tutorials,double lectures..

double,double n double. hahaha




everything are DOUBLE 4 next sem :)




i loike ! new adventure.
yeeeehhhaaaa !

Tuesday, September 6, 2011

HANTUUUU BONCENG !!

assalamualaikum..



hahaha. blog title kat ats tu je,korang msti la dpat teka kan ?
heee. haaa, betul la tu !
aku mmg tgk wayang citer ni pon.



sumpah lawak gile.
aku tgk 4 sept dgn abg emi,hani,adik n zati.
huhuhu.



aku smpai mega mall pkul 4.
nak beli tiket 4.30 ptg,PENUH
nak beli 6.30 ptg,PENUH.
nasib baik, pkul 8.30 MLM, TAK penuh.
hehehehe.




in this movie, leh bg pngajaran kat mat rempit.
so,kirenye movie neh ade la moral value yg brgune utk kite sume.
n then, remaja ptot tgk movie ni dri perspektif yg lain.
jgn main bantai gelak je tp tak dpt output pape.
mak aih,, rugi wehh klau mcm tuu.




sesak gile dlm cinema tuu.
smpai ade yg bertekak psal sit.
fuuhhh ! mmg cter neh gempak sgt la kan smpai nak bgduh2.
hahahaha.




pecah perut tgk movie neh.
dah mcm ape je.
aku tergelak2,terkekek2.
astghfirullahalazim... ish3.
teruk btul la ank dara sorang nehh.



yg penting,pale otak aku yg ksut neh, reda la skit.
at least, kurang gak tension aku kan.


n now, fokus kat final exam lak.
no more time to enjoy and play around with messy things.





RAZURA BINTI SAMSUDIN : be prepared 4 your final.


p/s: pointer bgus, dpat la keta dpd my eldest brother,ALONG. hehe
that what he was promised :)

Saturday, September 3, 2011

habisnya cuti :'(

assalamualaikum.



hhmm. cuti dh habis. n today, 3 sept 11' ,i have to go back to kuantan.
sedihnye.
nak cuti lelame lagi.
haddoi..



but, nak buat mcm ne.
mmg cuti seminggu je. aku nak lelebih lak.hehehe

raye taun ni, taun ketige mak xde .
tapi aku redha.


''setiap yg hdup psti akn mrasai mati''




yg aku bangga, raye, aku masak ape yg mak aku salu msak. yeehhaaa !
mission complete meh !



raye ni pusing2, collect duet.
aku, still dpat byk ag. hehe



n tak disangke, aku dpat number seseorg
yg aku sngke kiteorg takkan btgur lagi smpai bile2.



but akhirnye, stelah 5 taun aku tggu.
huuu. gembire la syiott !



but,hati aku.
ape yg hati aku ase,ape yg hati aku nak.
aku tak dpat tafsir.


aku tak dpat lupe dy lagi.
dah 5 taun.




perasaan tu, masih tertinggal.





*awak,maafkan saya.
sy msh lagi cube lupekan dy.
wlaupon ssh.
ia dah mkn mase 5 taun.

Sunday, August 28, 2011

balik sempena raye.

assalamualaikum..


hye babe !
happy eid and....
happy independence day ! hehehe




taun neh, aku ase ag bermakne...
sbb ape ?
sbb lepas hari raya aidilfitri, kite sambut merdeka lak.
wahhhh ! such a beautiful celebrations rite ? :D




aku balik jb 27/8 .
gerak pkul 10.30 pg dpd kuantan n sampai jb pkul 4.30 ptg.
wwwwooooaaaaahhhh ! kematu den dlm bas tuu haaaa.
6 jam die kobar an.. hak3.
keluar bahaso negori den. :p
pppfffttt !




today,28/8, i'm gonnan go back to segamat. my hometown .
really miss my friends !
kawan2, tggu saye yeeeee. banyak yg saye nak cerite nnti.





but,cuti tak lama, only 9 days.
huuuuuwwwaaaaaa ! :'(
but,its okayy. at least dpt gak cuti annn.



raye taun nehhh. tak meriah sbb takde mak lagi.
it has been 2 years since she passed away.
we all misss u mum..
may u rest in peace.
dear Allah,please bless her journey at there..






aku nnti kne handle sume.
smbal greng,kari aym n smbal. wwwooooaaaahhhh !
aku kne buat sume tuu ke wehh ?
hahahaha. mmg laaaa ! kate ank pompuan kan ! :p
bajet,bajet. hik3.


taun ni, baju raye aku wane pink. walawe ! pinky sehhh aku taun nii.
jambu gile kan ? pppffftttt, :p LOL
tak kesa la jambu ke tak.



mk penah kate.
''mkin adk besar nnti, makin adk akn berubah.. smpai bile nak jadi kasar.pompuan wlau ksar mne pon,ade ayu nye''


i admit that mum.hehehe
buktinye,aku da feminin skit2.
''baju blouse da banyak, selendang da bnyak, cardigan dah mula ade 2 @ 3,suar jeans da cutting baik punye and macam2 lagii laaa. hehehe
yg pling penting, skrg aku dlm TRANSFORMASI ke arah lebih baik.




setiap mnusia akn brubah kan ?
same ade kpd kebaikan, atau keburukan...




and aku,
adalah mnusia tersebut.
yg mncari kebaikan dlm kemuliaan.
yg ingin membuang kejahatan dlm kejahilan..
insyaAllah,amin~~~

Saturday, July 16, 2011

lovely besday, thanks housemates

Assalamualaikum,



yeayh ! da 18 tahun :)






nek, kek yg tyra,yana n nano blikan tuk kiteorg. name aku ,tyra tulis. name bie, yana yg tulis. n name anis, nano yg tulis. cntik kan kek ni? malangnye, tak habis pon. kiteorg simpan tuk bekfes pagi esoknye. haha.






p/s : jgn la wat aku terharu lagi bley tak ? :'D
siyes, aku syg korang doe. housemates terbaik bagi aku. love u all.





*terharu + hepi

lovely frens and myself



neh, time aku dlm bas. mase ni, baru je lepas amik gambar klas. haha. nmpak sgt aku gile kamera.



neh, adli. dy sangat senget n fun la kwn ngn dy. aku pggl dy abg sbb perangai dy mcm abg ngah aku :)



ni namenye ''tangkap muat'' . amik gambar time pkcik bas dah nak jalan. hehe.



this is hani, my cousin . or, my soul mate. haha. she is cute rite ? ^^,,



yeah ! this is my craziest classmate i think so. haha. she's so funny, a lil bit clumsy but, she is fluent in english.



aku a.k.a yaya a.k.a zura suke sgt amik gmbar peluk tiang . :p



ini, wan nurul hidayah. rmai pggl dy, dayah. tapi, aku suke pggl dy ''wan'' coz this name reminds me bout someone . sopan kan dy ? hehe.



haa, yg neh aku paling suke sbb scene paling mnarik la kot. mane la ade org nak wat mcm aku ? dduk kat rmput kat kampus pdg lalang time tgah2 rmai org n then, amik gmbar. haha. sumpah sempoi gilee. tapi, ade aku kesa ? :p



yang pegang bear, suria. atau sng citer, miss mtahari. hehe. baju krung yg ayu semacam je tuu, along. yg tdung kelabu n muke excited tuu, dya. capak lak yg baju kuning tuu. n that speky gurl yg cute tuu, nadia. but i call her nad :)



suria , tak habis2 nak pegang bear. haha. capak lak, senyuman yg mmg khas buat iklan colgate. haa, yg tersepi kat tepi tuu, kina. dy kalau ketawe, mmg besh dgar. hahaha








thats all. nmpak kami semua mcm adik beradik tak ? jwpnnye mst la ye ! we're big family :). i love them very much.

memori dalam 1

Assalamualaikum.




neh, cerita aku mase makan kat the chicken rice shop. sedap wok ! hehe. yg aku nak tnjuk, gmbar je la. bagi korang jeles ;p








neh aku ngah ternganga nak makan mee kari. hehe




mknn neh namenye ''nyonya pai tee''



yang neh, rainbow delight. haa, aku suke gile mnum bnde alah ni. sbb ape? sbb ade nata de coco. haha.



jeng,jeng,jeng ! neh la rupe mee kari yg aku mkn tuu. tapi time neh aku da mkn separuh la. haha.



ni, pic aku berdiri dpn kfc. tapi tak la obvious sgt nmpk aku berdiri kat situu. kang kantoi plak kan. haha.




thats all aku nak tnjuk :)

Thursday, July 14, 2011

sweet 18

assalamualaikum.



sumpah aku terharu.
thannks to all my housemates .
luv u all.


now,i am no longer under age anymore.
yeehhaaa! hehe.


dear Allah, please.
i hope 4 ur blessing in my life.
show me the right path.
dont let me go abstray.




mom, i really miss u.
can u please come back n hug me ?
laugh with me.
i am really, miss u.



miss ur cook.
miss ur face.
miss ur words.
miss everythin bout u.



mom, hope u rest in peace.


adik love u mak.
u will always ,in my HEART.




*crying

Thursday, June 30, 2011

finding 4 futsal team =====

assalamualaikum.





haiyoo...
sbg member of grup F yg brtnggungjwb (knonnye) , aku crik la dak2 yg nak main futsal.
since takde yg twar dri.


and we decide to take hani to join our team.
nak wat mcm ne, itu je yg mampu~~



aku tak harap menang.
just nak attend sume aktiviti je..
saje nak sebokkan dri. :)



i want to be an active gurl just like before :)
can i ?
yes,of course i can babe ! huu~




klau menang tuu mlik team kiteorg, aku bsykur.
klau bukan, aku redha. :)



adat bertanding. ade mng,ade klah.
klau sume mng, sape nak klah.
kan?

Thursday, June 23, 2011

terasing

assalamualaikum.



hye.
hehe.
aku,ase terasing.




kesian kan?




hey,tlg pham.
aku mention psal kau.




tlg pham, bley?



jgn nak loading sgt la kan.
kunk otak kau jem seumur idup,baru kau tau erti pnyesalan kan.






aku mrah kau.
sbb kau, tak pham ape aku nak bg.
sbb kau,tak pham ape yg ptut kau buat.
sbb kau,tak bg respon lngsung.





hey, !
aku bukan hamba abdi kau.
yg nak care sal kau sntiase.




tapi.
aku ni, bintang.
yg salu org tak hargai chaye yg aku bg.




i'm done.

Wednesday, June 22, 2011

happy ^^,,

assalamualaikum.



tak sampai 24 jam kan?
da ade yg baru. haha




aku mmg takde kje nak update blog je sentiase.
btw, this my lovely blog will be my bestie 4 eva ! :)





he said : SYG KAU WEYY



and i feel like .. ''oh,gosh ! u make my heart beats faster..sounds like...dupdap,dupdap. 1 beat per half in second. haha'' .
hehehhe.. my face flushed in pink. ^^,,
really. i am shy rite now.



OMG ! help me.
i am super dupper shock .
hahaha. yeehhhaaaa !





thanks dude ! nice to know u .
n thanks 4 being my r*****e
hee~ tc dear.

i just dont.

assalamualaikum.




i just dont understand.


what i am feeling rite now.
what i am worrying about.
what i am concerned about.




sigh~~~




i just dont understand.





what's happening rite now.
why are these thing influence me.
who is the guy.
what are inside his mind,his heart.





i am really.
just dont understand.


and i..




cannot stand anymore. ==''

Monday, June 20, 2011

padan muke aku ==''

assalamualaikum..



haa, tajuk kat atas tu.
ape agaknye aku nak share ek?
hhmm. tak pham doe. pale aku tak ley pkir gile..



nak kate aku tak puas haty, aku ase takde mcm tuu.
nak kate aku puas haty,aku rase marah.



aku try gak pham ape yg jadi sjak akhr2 ni.
huu~. aku ag byak mngeluh daripada relaks.
ntah pape ==''



tak yah la nak gduh sgt kan?
n jgn la msam muke sgt kan?
siyes, aku tak suke mcm tu..
kite sume kan bley baik2 n kjesame mcm biase..
apee la msalahnye kan? hm.





sgt2 tak pham doe.
be professional,ok?




tak kesa la sape pon kau.
kau ade ape pon.
yg penting,keputusan muktamad.
plish respect my decision . :)




ape pon jadi,aku syg membe2 aku.
semua ok.
tapi,syg ade batasnye. peace ^^,,

Sunday, June 12, 2011

islamic week :)

assalamualaikum...




aku nak share psal islamic week kat uitm yg aku syg ni...
cehh ! syg la sgt kan.. hehehe.
actually,aku baru nak stat syg uitm ni.. huhu~~
nak tau tak uitm mane ?
ahaha, of coz la *UITM KUANTAN . hee~




1st of all, aku nak share apee yg jadi.
hehe.. mule2,pg2 adee ptandingn nasyid bagi siswa :)
n then,adee ptandingan tilawah..
pnyertaan nasyid siswa mmg cool gile ! rmai syiot yg masuk.. huu~
sumenye sore sdp... haiyoo,,jles + cair d watnye. ahaks !




then,adee pjumpaan ngn ahli JPK sekejap.
JPK * ni,organisasi mcm MPP gak la..
nak tau ape JPK ni? bce la entry smpai hbis ok...
JPK adee bg borang bg sape yg minat nak jd slah soang dpd dorang
so,,aku n adee rmai ag amik tmsuk aina,yii n zati. yeehaa~
sape yg amik borang tuu,kne perkenalkan dri,, ni kire mcm promote diri la,,
eh,,yeke ? myb,i guess. haha.
aku punye la menggeletar,mcm nak tercabut ltut aku. haha.
yg hani n aina,relaks je la aku tgk. hehee ~ tp dlm hati dorang? tet..
yg zati lak,mcm kne kejar hantu, haha !
laju gilee dy pkenalkan dri,,mmg marathon btul minah ni.




then,,break jap tuk solat zhur..
lepas solat zhur,adee ptandingn busana muslimah.
tau tak ape kebende tuu?
e2 ptandingn fesyen muslimah :)
sumenye cntik2,,chumell2 n hot gile.. huu~
jeles gak aku ngn dorang sume..huu~
maklumla,,,aku kan tak cantik :'(




then,,adee ptandingn nasyid siswi .. pnyertaan sgt tak mmberangsangkan mse mule2..
tapi,,,lepas pkul 2,,rmai plak kumpulan baru yg daftar ! hee~
ngn aku2 skali masuk . haha ! tak senonoh btul.. aku masuk ngn yii :)
yii is my best partner in my life,u know. hee~ n i love her so much..
kiteowg main tibai je nyanyi lagu sumaiyyah. haha.
dgn name grup yg takde,aku bantai g depan n nyanyi.
mse praktis,,suare relaks je.. haha.
mase ngah wat betul2 kat dpn senior n batch aku,,bapak ah ! suare mcm katak ! haha





nasyid adee 10 grup kot aku ase.. n yg menang ad 5 or 6 je :)
n sememangnye,aku tak menang la kan? haha.
n aku nak ucap thnks kat housemate aku yg support mase aku n yii nyanyi nasyid td.
they are so nice n awesome ! i love u guys,,i really do love u all ! <3





even tak menang ape2,aku ase bangga la.
sbb at least,aku join gak aktiviti kat uitm kan?
drpd tak join langsung? kan teruk tuu bunyinye. hehe.




1 more thing,,aku harap aku terpilih utk JPK la kan?
sni aku bgtau JPK tuu apee..ksian btul la korang ni.. haishh ~~ hehee~
JPK tuu:
JAWATANKUASA PERWAKILAN PELAJAR **
lawak je kan? hahaha. aku yg trejal nak msuk menatang tu? haha.
doa la supaya nasib aku baik. hehehe





if i am chosen in that organisation,i wont promise anything.
BUT......
i will try my best to make all the programs work ! can u get it dudes?
huhuhu.. i really want to be a part of that organisation.
why? becoz i want to plan something newer n more awesome to make our campus's programs more enjoyable and memorable :)
thats more like it buddies ! ehehe.




so,,do pray 4 me okayy ?

Wednesday, June 8, 2011

assignment pertama ==''

assalamualaikum...



haiyooo... baru hari pertama,da ade assignment. huu~
assignment dy bagi hari senin n kne bentangkan hari rabu .
wow , wwwoooaaahhhh ! da mcm apee lak. beriye gile blaja. hahax




nak tau tak apee assignment nye?
READ HISTORY OF MALAYSIA,PRE-HISTORIC AGE,FORMATION OF MALAYSIA AND HISTORY OF MALACCA.
aaahhhhaaaa ! pening da pale aku.
dia nak ,bile dy tnye nnti,kiteorg (grup *) dpat jawab. hehe



aku ngn dak2 grup aku beriye la hfal mcm nak rak.
upenye....dy bukan tnye sorang2 pon mcm nak interview tuu. haha
dy just nak adee volunteer yg explain sume bnde tuu..
luckily my group have many volunteers :D
dalam hati aku berkata ''SELAMAT AKU,TAK PYAH NAK GELABAH AG'' . haha.
teruk gilee. ish3... ntah pape ==''





okay,,,habis psal 1st assignment tuu.
hee~




aku ase,,,blaja asasi undang2 neh ssh, tapi...
kalau la kite usaha lbey,tntu leh survive pnye ! chill la beb ! haha.
aku gak pkir positif je
okayy,fine. myb many students among us,can talk in english fluently.
but,, thats not the ticket 4 them to get success in this foundation of law.




aku tak nak ktuk sape2 dlam blog aku sbb, ape pon,,,,
aku gak mnusia biase n byk wat silap.
so,,aku just amik pngajaran je drpd sume yg jadi kat skeliling aku..





for those who are not very fluent in english (including me),
dont worry n be happy :)
everyone has their own uniqueness so,,dont think when we cant speak english fluently,,
we cant success in law .




all the motivation words above are also directed to myself. hee ~~
honestly,i am not so gud in english..
but at least, i am trying to improve it.
so,,do support me, okay ? ;)

Thursday, April 14, 2011

sedih ke kecewa ?

assalamualaikum..


huhui ! :P
lme tak update blog aku ni kan ? hmm.
aku ni, nak kategorikn psaan aku kat mne ek ?
SEDIH KE, KCEWA ?



korang rase , yg mne 1 ?
aku tgk, kwn2 aku ramai yg dah dpt twaran g mane2 la beb !
aku ? hmmm.



aku stil tak dpt g mane2 lagi la..
mak aih ! isau gile aku skarang ni.

klau tak dpt,mcm ne?
ape aku nak wat ?
rayuan ke ?
klau rayuan pon tak dpt, cmne plak ?



haddoi, pneng pale aku pkir sal hal neh..
aku nak sgt pegi asasi kat uitm..
nak tau asasi ape? undang2 la ! huhu
klau takpon, aku nak asasi tesl . hm



korang tau tak TESL tu ap ?
sebutnye, mcm neh : TESSEL
klau nak penuh, tesl tuu ''TEACHING ENGLISH AS SECONDARY LANGUAGE''



haa , gmpak tak ? hahaha
tp, aku ase.. aku takley kot jd cikgu ==''
aku neh kan grang mcm ape. haha




hopefully, aku dpat ape yg aku nak la kn !
klau takpon, aku dpat la kos lain yg swktu dgnnye. hee~



antara sdeh ngn kcewa, aku rase..
aku plih kcewa la kot ? :p

Saturday, March 26, 2011

kini di segamat

assalamualaikum.




kini aku d sgamaat la dherr..
aku esok nak g program slangkaah ke UITM kat dtaran sgaamat :)
td aku baru je date ngn balaak aku kat dpn uma pkck aku.
muahahahahah ! btape jahatnye aku kan ? :P



alar,daate jap je pon,, aku dtg sgaamaat bwk 2 org kwn bek aku
nme dorang atul n pieka..
2-2 aku sayang doe, so tade sape ley sntuh dorang ,, haha
spaanjang kat sgamat neh, aku akn pstikn dorang slamaat :)




esok aku naak tgk kos ape yg d twarkan kat UITM tuu,
sbelum tu.. aku nak gtau result spm aku yg sgt truk neh.. hahahaha
bsedia yee ! wakakaka :D



aku just dapat.....
1A [BM]
5A- [BI,MATH,AGME,SEJ,TSAWUR]
2B [BIOLOGY,CHEMIST]
2C [PHYSICS,ADD MATH]



memalukan an ? haaisshh~
arwak mak aku mst kcewa.. hhmmm
maak, adk mntak maaf sbb tak dpt bg yg ag baik.. i am fail,mom
aku rase bsalah ngn dri aku la sbnanye.. sigh~





takpe la, yg pnting skarang aku kene usaha la kan ?
mhon ape yang ad.. klau dpt, wat kputusan smde nak pegi o tak
aku haarap aku dpt la ape yg aku nak..

aku mau kos undang2.
naak jadi pguam yg hebat !
ceewaaahhh, smpai gitu skali an ? wakakaka


klau tak pon, aku nak amik tessle je.
taakpon, amik ape2 kos yg libatkan kire2..
wwooaaahhh ! mmg aku sgt suke.. hehehe.




aku harap Tuhan tlg mkbulkn doa aku..
aku nak tebus sumenye..
klw msuk u n dpt kos undg2,aku nak stdy gile babeng
aku mau dpt gaji bgus wokk ! nak tnggung abaah aku :)



aku nak arwah mak aku bngge ngan aku ..
aku nak orang yg ktuk2 aaku tuu, tbeliak tgk aku nnti..
tgk la nnti okayy ?
i really2 mean it ! wwooaaahhhh !
thats my spirit ! wakakakakakaka



da la, pnt la nak taip nehh.
lenguh tgn aku la dherr. hee~
gud nyte all bloggers :)

Monday, March 21, 2011

sangat masyuk !

assalamualaikum..


aku nak share psal hang out hri neh. huhu
aku kua ngn syida n dak2 plkn dy gak. haha
sume nye gile2 remaje.
hotak mcm aku je. huhu :P


aku mg suke la dapat kua hari neh kan.
tambang pegi,rm2.30
tambang balik, rm2.90

kiteorg jalan2 sajee,tak tgok wayang pon..
tibe2 aku rase malas lak. hahaha
atau dlm bhse sbenar,aku ni tak thn sjuk dlm cinema laa :(
ksian an ? hahaha


then,makan kat food court.
aku spend rm6.30 tuk nyonya curry laksa.
fuuhh , sedap ! haha, tp aku ttp lapa gak lpas tu. wakaka
then, aku spend rm2.50 tuk jus mngge,
wooaahhh ! aku ase,ni agk mhal la. haha
tekak aku manjang je haus. :p


then,aku spend ag rm8.50 tuk cincin at sinma.
aku klau g sinma,mne ley tgok sajee kan. mst la mau beli.
tup2,cincin aku yg same mcm syida tu tanggal lak.
haddoi,mmg mmbzir la ==''



msuk watson .
smate2 mau crik akk ipar aku punye coklat. gilee kan ? haha
org g watson crik brg2 kperluan,aku ? crik coklat? hihihihi
then,jumpe. smbil tu,aku bli la kinder bueno.
aku spend rm3.50



then,kiteorg jln lg. huhu.
tawaf 1 city square tu. haha
then,main game la dherr .
huhuhu. aku hbzkan rm2.50 kat sane.
main tgame keta and aku menang doe.dpt tmpat 1st. haha
syida dpt 2nd. huhu



then,kua tuu,kiteorg jln lg smpai kaki ase mau tcabut.
lepas tuu,aku g sinma lg.
bli cincin yg sme mcm yg tanggal td tuu.
and aku bli gelang and sepit rmbut gak.
aku spend kat cniy,rm8.50



sbelum balik,teman kwn syida g kastam jap.
dy g toilet.aku n syida g kfc. bli wedges n snack box je
aku spend rm8.00 kat kfc
pastuu,aku n syida tggu bas,da nak mgrb bru la ada. haha

smpai uma syida da mgrb and aku makan lagi.
mak dy msak mee hoon goreng and wat air nescafe coz ad owg dtg uma dy.
wwwooaaahhh ! mlantak je aku 1 hri neh.


pastu,abah pon smpai.
aku msuk keta n trus btolak ke dtaran jb. hahahaha
makan steamboat lak ! aku spend rm18.50 jee
then,aku ade gak gaduh ngn ank sdare aku.
dy mnum air aku ! germnye ! hahaha
tp last2,aku dpt balik air aku. pdan muke aziq. hehe



pas siap mkan,aku n fmly pon balik uma.
penatnye bjalan. haha
aku spend hri ni byk jugakla.
bile aku da kire2,AKU SPEND RM63.50


gilee kntang an ? hahaha
aku nak bgtau kat sni.


AKU MMG BROS BAB2 MAKAN. ! HAHA. AND SSNGGUHNYE AKU MMG KUAT MKN DOE !
DUET AKU BANYAK HBES KAT MAKAN SAJEE. HUHU.
AKU BIJAK SAVING BAB2 BRG SHJE. HEHE :)
HARAP SUME MAKLUM YE.



thnx coz bce entry neh. sori klw mmbosankan. huhu (^,^)''