Monday, October 24, 2011

searching.

assalamualaikum.


really, i am searching for new hope.
new life.
new books for next sem.
and most importantly, new pointer.



i wants to be in a dean list.
please.



dear mind,soul and heart ,please, dont be too lazy.
please. wake up !


''laziness will give nothing



so far, i only knew that i have to buy 9 books.



fuuhh~
its gonna be harder next sem.
my head gonna burst with a lot of assignments,
thick books, tests and exams.


but its ok.
this is my choice,
my life.
i must reach my target. n then,
achieve my ambition.

Tuesday, October 18, 2011

pelik ==''

assalamualaikum.



aku knal sorang mmat neh.
throuh facebook. haishh, laman soSIAL lah kate kan. haha


aku tak perasan plak mamat ni rupenye 1 tman ngn aku.
mmg aku tak penah nmpak pun btang idung dy.
klau dah btang idung pon tak nmpak, apetah lg nak nmpak bulu idung dy kan?
okay,okay. tak lawak. haha.



nama dia, ehem. ehem. rahsia lahh. haha
senang citer, mr. KH. *KH ni bukan kemahiran hidup ok.


dy mcm selalu stalk psal aku. dy tau uma aku katne.
dy tau kwn baik aku sape.
dy tau aku selalu merayau dgn sape.


err ==''
pelik kan?
aku tak knal dy.
tapi dy.. emmm.



then, dy kate, dy kwn baik dgn abg kpd mmbe aku.
mmbe aku ni nme dia, pieka.
and abg pieka ni dlu ex aku. huhu.


alamak. dah sudah. cam mano ni?
so, aku pon trus trg je lahh.
aku kate lahh yg kwn baik dy tuh ex aku.



dy plak senang je kate :
''kalau sy couple ngn awak,msti abg pieka tuh bengang kan?''



dlm hti aku.
*eh,eh mamat ni. aku dah tak pkir lg dah. kau plak sebok nak try2 line ksong. dah lah aku tak knal kau. then,kau ceroboh idup aku. ciskek lahh kau nii.



p/s : aku tak lahh bnci mamat ni. alah,,lgpon kan kiteorg sekampung. cume aku tak suke org yg stalk2 aku ni. nnti aku tak selesa. and klau mamat ni bace lahh entry aku kali ni, minta maaf ok. byk lagi cara lain kau bleh gune klau kau nak tau ape2 psal aku. sorry, maybe i am too honest. but remember. ''honesty is the best policy'' :)






#jgn dekati aku. krne aku, MASIH BELUM bersedia. jgn mngharapkan perhubungn yg mlebihi seorg rkan. sbb nnti pasti, kau akn kcewa. :)




(ade lagi. pling tak bleh blah, dy kate aku sombong. and psal tuh lah aku tak knl dy tp dy knal aku. cickek lg skali tuk kau. hihi)

Monday, October 17, 2011

alasan biasa.

assalamualaikum.



hari ni, aku nak share psal alasan2 biasa yg org bg klau dia nak putuskan hbungan.
senang citer , CLASH lahh. hehe.



baik pompuan,baik laki.
kite sume same je. takde org yg sempurna.
yg sempurna, Allah je.



1. tak cukup baik. haa,yg neh dah common sgt org bagi. selalu dy akan kata ''saya tak cukup baik utk awk'' . ape ke pndai nah la kau ni. human keeps change rite? so,dah tak reti2 ke nak berubah smentare ade mase?




2.tak layak utk si dia. ha,ni lagi best ayat kau kan. kau tau tak, kite sume same je kat mata Allah. so,mne plak timbul soal kau layak tuk dia ke tak? haishh~




3.nak fokus study dulu. yg neh,kite kne tgk jugak. klau lahh dia mmg jenis nerd and ulat buku,mknenye dy betul lahh tu. tp,cube bygkan klau dy neh jnis kaki enjoy,buku pon ntah ke mne. logik ke alasan mcm tuuh ? klau kne kat btg idung aku, maunye aku hempuk kau pkai kuali !



4.takde jdoh. ha,yg neh mmg aku nak hentam hbis2. kau siapa nak ckp soal jdoh? kau tuhan ke? lu ni bikin gua panas je. jodoh tuh kat tgn Allah okayy !



5.teringat kekasih lame. setuju tak klau aku kate,alasan neh pompuan yg selalu gune ? mmg lah, sbb pompuan kan ssh skit nak let go. tp,cube pkir balik. buat ape lagi nak terhegeh2 kat EX kau? membazir kau tau tak.






korang setuju tak dgn ape yg aku taip ni ? betul kan ? mesti most of us dah penah dgar alasan2 mcm ni. manusia. mmg lah bnyak bg alasan.



p/s : entry ni, aku terpikir nak post sbb aku bru terpikir psal relationship aku yg lepas. so, jadikan lah teladan. n aku pon tak lupe gak nak ingtkan diri aku sndri. jnji2 mnusia ni, ade yg tak bleh pcye. janji setakat di mulut je,tak gune. kne ade hitam putihnye. :)

pilihan hati?

assalamualaikum..



hey guys ! huhu.
entry kali ni, nak citer ciri2 laki yg biasenye pompuan nak (termasuk aku) .
hehe.



1. biarpon tak alim,ckup lah dengan solat 5 waktu and amalan wajib yg lain. lelaki tuh kne lah buat. bukan ke yg wajib tuh MESTI kne buat?


2. biarpon tak hnsem,ckuplah sejuk mte memandang. kang klau hnsem sgt, kne kebas plak. haishh,sabor je lahh~


3. jujur. walau kau tak bersifat maksum mcm nabi sekalipon,at least, jujur lah beb. org cakap jujur biasanya selamt tauu.


4. setia. ha, yg neh mmg penting lah kan. kau kalau time kapel pon curang,mcm ne klau dah kwin nnti kan? pikir2kan.


5. biasenye,pompuan suke laki yg caring. caring neh mnunjukkan kau neh lembut hati n pandai tunjuk ksh syg. syg bukan skadar kata2 cik abg oi. kau kne tunjuk gak mcm ne yg kau kata syg tuh. ade paham?


6.org kate ''love becoz of no reason'' . kau jgn ssekali kata kau suke pompuan tuh sbb cantik or whtsoever. mmg mati lahh kau kan. tu dah tnjuk bad image kau kat pompuan tuh. hbis klau pompuan tuh dah tak cntik, kau nak tinggal lah ? bnyak cekadak muke kau !


7.jgn gurau bnde sensitif psal pompuan. cnth mcm bentuk bdn. kau mmg lah rase bnde tuh kecik tp bg kiteorg,bnde tuh leh jd msalah negara tau tak ! so, minds your words before you speaks okay.


8.jgn puji girls lain dpn dy. memang kau cari nahas lah kan. silap2 hari bulan, kang nnti kau makan gune straw pulak. itu pon klau kau mmpu nak makan lagi lah kan.


9.ikhlas. kalau kau tak ikhlas, jgn lah mengade nak tackle minah tuh. and kau pon jgn nak gatal2 bg hrapan palsu. kang tak memasal bile tak jadi, ade plak minah tuh bunuh diri. haa, kan dah susah tu?


10. wlau kau bz mne pon, at least infom dyowang. jgn biar dyowang tertunggu2 mcm tiang lampu. klau kau buat mcm tuh, mmg bertaun lah dy merajuk kan. pdn muke kau!


11.kau kne pndai jge hati dy. pompuan neh biasenye kwn baik dy tuh namenye ''CEMBURU'' . so, kau pndai2 lah cover supaya jgn bagi dy cemburu. tak kan nak kne ajar lagi kotttt.


12. wlau kau perangai mcm setan mne sekalipon, kau kne hormat family dyorang. alah, nnti jadi fmly kau jugak kann ?





aku ase, ckup lah kot smpai 12 je. tak larat aku nak pkir lagi. hahaha. tapi, sorry lahh dekat lelaki yg bace neh klau ayat2 aku bikin lu org sakit hati. aku tak berniat pon. neh mmg aku. so, redha je lah yek? :P


bg aku, tak kesa lah laki tuh mcm ne pon. yg penting, ade pegangan agama yg mmpu bmbing aku n mmpu trime aku seadanya. kau tak hnsem pon,aku tak kesah lah weh !
*ceh, gaya macam ade bf je kan. hahaha*


p/s : ''jgn mncari pasangan se solehah khadijah andai diri tak se soleh muhammad. jgn mencari pasangan se jelita zulaikha andai diri tak se tampan yusuf. ''

Sunday, October 16, 2011

berharap .

assalamualaikum.


kalau di tanye kat bintang, ape yg dy akan jawab?
kalau di tnye kat awan pulakk, ape jwpn dy?
klau di tnye kat alam skeliling, mcm ne plak persepsi mreka?


kenape klau bab cinte je, aku klah.



weh, aku ni mnusia yg keras hati..
boleh buat ape je sekejam2 nye tau tak !
aku mampu maki hamun org 24 tanpe henti.



tapi knpe klau bab cinte je, AKU KALAH ?
sape leh tlg jawab?
dtg je bab yg bkenaan dgn org yg aku syg , aku msti fail.



aku susah nak ngaku klah dlm sume bnde.
ape aku nak, aku msti dpat. perkataan MESTI tuu pnting.
tapi klau bab bkaitan ngn PERASAAN neh, aku lemahh btul lahh. !
aku msti melalak mcm pondan. takpon, mengalah mcm PENGECUT.




biar lah aku sekasar kulit kelapa.
tapi sekurang2nye hati aku selembut kapas.
yes, aku ni senang kesian kat org.
kekadang tgk cter sesedih pon, aku bleh meleleh.
ya Allah,betape lembuntnye hati yg Allah kurniakan kat aku nehh.
alhamdulillah :)




wlau aku bersyukur, aku harap..


Allah,
tolong, jaga hati aku. jgn biar ia sakit lagi. biarkan dia berehat seketika.
sesungguhnya aku tau, hati aku penat menghrap cinta mnusia.
iklas aku kate, hati aku dah bnyk kali hancur. aku tau kau maha melihat.
jadi,kau tau ape yg berlaku. biarkan aku lupe segala kepahitan.
dan biarkan kesakitan aku yg terdahulu, jd iktibar .
benarkan hati aku redha utk mlepaskan cinta yg tak pasti. insyaAllah,amin~

Saturday, October 8, 2011

i will be okayy soon .

assalamualaikum.



hye there ! :)

from now on, i'm going to stop thinking about the miracle word called ..... ?


what is the miracle word? haha.


the word is ''L.O.V.E''


i think, thats the end 4 all my love story in my teenage period.
maybe,i guess so.



its such a waste if i keep waiting and waiting.
but at last, it does not give any profit to me.



ahahhhh ! 1 more thing that u guys should know.

i'm going to change myself, be more better girl.
or in other word,i wants to be ''solehah'' :)
insyaAllah,amin~~ (please pray for me)



using this way, i can put aside all my sadness .
i wants to be closer with Allah.
i wants to seek his bless n forgiveness.


''la tahzan'' . dont be sad, Allah will always with you.
He NEVER leave,or forget you.






*aku insan biase yg msh lagi mncari identiti dri. smkin aku crk,smkin aku tak jumpe.. astaghfirullah. mungkin,aku banyak dosa. dear Allah,please forgive me. amin~

Tuesday, October 4, 2011

new blog's song :)

assalamualaikum guys . hihi


my new blog's song :



I know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

And learn to live half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are
Dear, it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all
Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?



Christina Perri-Jar of Heart lyrics





*better u dont come back to me. because u hurt me before. so, it is impossible for me to accept u back. even if i accept u back, thats mean i only want to take a revenge on u. :) I'M NOT GOOD. MY HEART FULL OF HATRED

Saturday, October 1, 2011

enough !

assalamualaikum.




hey dude !
enough 4 your all s*** things .
enough 4 all ur d*** words .


i dont trust u anymore.



and i will.
not wait 4 u anymore.
i sick of all these things.



please,let me out of here.
serious damn shit, i do love u.
but when these things happen, i knew that i am nothing for u.
i am just like a rubbish that u can easily throw away.


*thanks for being ''nice'' to me.
i appreciate it and for sure, i will never forget wht u've done.