Monday, October 17, 2011

pilihan hati?

assalamualaikum..



hey guys ! huhu.
entry kali ni, nak citer ciri2 laki yg biasenye pompuan nak (termasuk aku) .
hehe.



1. biarpon tak alim,ckup lah dengan solat 5 waktu and amalan wajib yg lain. lelaki tuh kne lah buat. bukan ke yg wajib tuh MESTI kne buat?


2. biarpon tak hnsem,ckuplah sejuk mte memandang. kang klau hnsem sgt, kne kebas plak. haishh,sabor je lahh~


3. jujur. walau kau tak bersifat maksum mcm nabi sekalipon,at least, jujur lah beb. org cakap jujur biasanya selamt tauu.


4. setia. ha, yg neh mmg penting lah kan. kau kalau time kapel pon curang,mcm ne klau dah kwin nnti kan? pikir2kan.


5. biasenye,pompuan suke laki yg caring. caring neh mnunjukkan kau neh lembut hati n pandai tunjuk ksh syg. syg bukan skadar kata2 cik abg oi. kau kne tunjuk gak mcm ne yg kau kata syg tuh. ade paham?


6.org kate ''love becoz of no reason'' . kau jgn ssekali kata kau suke pompuan tuh sbb cantik or whtsoever. mmg mati lahh kau kan. tu dah tnjuk bad image kau kat pompuan tuh. hbis klau pompuan tuh dah tak cntik, kau nak tinggal lah ? bnyak cekadak muke kau !


7.jgn gurau bnde sensitif psal pompuan. cnth mcm bentuk bdn. kau mmg lah rase bnde tuh kecik tp bg kiteorg,bnde tuh leh jd msalah negara tau tak ! so, minds your words before you speaks okay.


8.jgn puji girls lain dpn dy. memang kau cari nahas lah kan. silap2 hari bulan, kang nnti kau makan gune straw pulak. itu pon klau kau mmpu nak makan lagi lah kan.


9.ikhlas. kalau kau tak ikhlas, jgn lah mengade nak tackle minah tuh. and kau pon jgn nak gatal2 bg hrapan palsu. kang tak memasal bile tak jadi, ade plak minah tuh bunuh diri. haa, kan dah susah tu?


10. wlau kau bz mne pon, at least infom dyowang. jgn biar dyowang tertunggu2 mcm tiang lampu. klau kau buat mcm tuh, mmg bertaun lah dy merajuk kan. pdn muke kau!


11.kau kne pndai jge hati dy. pompuan neh biasenye kwn baik dy tuh namenye ''CEMBURU'' . so, kau pndai2 lah cover supaya jgn bagi dy cemburu. tak kan nak kne ajar lagi kotttt.


12. wlau kau perangai mcm setan mne sekalipon, kau kne hormat family dyorang. alah, nnti jadi fmly kau jugak kann ?





aku ase, ckup lah kot smpai 12 je. tak larat aku nak pkir lagi. hahaha. tapi, sorry lahh dekat lelaki yg bace neh klau ayat2 aku bikin lu org sakit hati. aku tak berniat pon. neh mmg aku. so, redha je lah yek? :P


bg aku, tak kesa lah laki tuh mcm ne pon. yg penting, ade pegangan agama yg mmpu bmbing aku n mmpu trime aku seadanya. kau tak hnsem pon,aku tak kesah lah weh !
*ceh, gaya macam ade bf je kan. hahaha*


p/s : ''jgn mncari pasangan se solehah khadijah andai diri tak se soleh muhammad. jgn mencari pasangan se jelita zulaikha andai diri tak se tampan yusuf. ''

1 comment:

thanks for reading this trash. :)