Saturday, January 28, 2012

BASKETBALL

assalamualaikum.


teheee. hari ni buat pertma kalinya aku main basketball wehh.
bangga siakk.
slama 19 taun aku idup ni, tak penah aku pegang pon bola basketball tu.
tp hari ni, aku pegang, main baling2. hahaha.


team aku : yaya, along and capak.

main 3 on 3. haha. lawak wehh.
masing2 zero. tkde basic lnsung pon psal game ni.


jum tgk court basketball :




awesoem kan? hihi. tp,kiteorg just gune apart je from the court. tak guna penuh.


mase husein bagi briefing, kiteorg sume terkebil2 sbb tak pham.
lawak siakkk. and mule lah terpikir dlm pale otak aku skill2 ni:




haaa, tu diaaa. gempak an? haha. ini ape yg aku byangkan je.


tapi akhirnya dia jadi game ni :



TADAAAAAA ! NETBALL plak jadinye. hihi. basketball transform into netball. :D



1st game, lwan ngn team zati. menang.
2nd, lwan ngn tesl D. - KALAH
3rd , lwan ngn team zati balik. -KALAH
4th , lwan dgn tesl D balik.- KALAH


hahaha. 1 game je mnang. itu pon kiteorg gune skill netball.
gile kentang kan?
but,kire nice jugak lah kan sbb MENANG 1st game tuh.
main bdoh2 je dah mnang. siap gelak2 ag. hik hok !


wlaupon tak msuk quarter, its okayy lah kott.
main pun suke2 je. at least kiteorg tmbah knowledge psal game ni.



thanks to all my team members. :)
especially along yg smpai kaki injurt. org main lari2, kau main dduk bersimpuh lak dlm court. hihi.
capak pulak, the best shooter ! yeayhh. hihi. shoot smbil ballet.
aku? haha. tukang smbut bola n tukang baling bola. :P



*everybody comes with zero. but come back home with a lot of enjoyment and knowledge.

puisi #1

assalamualaikum.




sememangnya aku,
tidak sesuci ainul mardhiah.


sememangnya aku,
tidak sebersih isteri2 Rasulullah.


sememangnya aku,
tidak selembut dan sesopan sumaiyyah.



tetapi...



aku punyai hati yang tulus ikhlas untuk berubah.



berubah kearah cahaya,
berubah ke arah kebaikan.,
berubah ke arah jalan menuju JANNAH yg abadi.




created by: saya_saiko.





#setiap perbuatan dimulakan dgn niat. insyaAllah,amin~

Sunday, January 15, 2012

PENGGUNAAN BAUCER

assalamualaikum.





kwan-2 semua dah dapat ke BAUCER BANTUAN PELAJARAN BAJET 2012 ?

by the way, fakulti aku dah dpat baucer tuh.
alhamdulillah~ RM200 setiap sorang.


sebagai langkah bijak, aku and the gang pon, cepat2 pegi POPULAR.
mule2, pkai rm50 je kat since kiteorg tak boleh beli selain drpd ''bahan ilmiah'' kat sini.


then,esoknya, kiteorg serbu PUSTAKA SAUJANA at kuantan parade pulak.
kat sni, sume bnde yg ade dlm kdai ni,boleh plih.
ape lagi,rambang mata lah semuanya. haha


TAPI !
korang akan rasa terseksa sbb korang kena beli barang cukup dgn harga baucer tuh.
tak boleh terlebih,tak boleh terkurang.
haha. pening kepala siakk nak cukupkan harga time tuhh ==''


okay, now jom tgk brang-2 yg aku beli ok :)




Brang borong drpd PUSTAKA SAUJANA - RM100




brang borong drpd POPULAR - RM50


okay, sekarang kita divide ikot kategori okay !



alat tulis . pen and bla,bla bla.




kamus yg mungkin berguna. since MUET band 3 je. hihi



novel,buku motivasi and buku cerita. boleh baca time bosan-2 kan :p



test pad and file . senang nak buat nota and simpan nota. pkai sistem ''do-and-keep'' :D




yg ni paling penting. buku keagamaan sikit. hihi. as my guidance to be a better girl. insyaAllah. Amin~



so, mcm tu lah caranya aku dan kawan-2 fakulti aku spent baucer tu.
bijak atau tidak ? terpulang pada yg menilainya.

Wednesday, January 11, 2012

RESULT MUET

assalamualaikum





okayy guys.
korang rse aku dpt brape?
band 6? wahhh. alhamdulillah lah kan ! haha



tak,tak. hm~
once dah pkul 12 lbeh,aku trus cek result aku.
biasenye,org tggu smpai kol 12 sbb nak wish besday or nak count down kan?
aku and anggota platun aku yg lain ni, beza plak citernye.


masing2 excited nak tgk result.
mule2 aku bce status diorang sume kat twitter.
byk yg ''alhamdulillah'' . but somehow,ade gak yg mngeluh.



then tetibe,uma dpn aku ni mnjerit2 mcm histeria. and aku agak je lah.
mungkin eh. mungkin mreka dpat band 4.


aku pon slow2 check. errr.
cepat je dpat msej.
aku bukak .
and then..


hhmm. kecewa weh.


BAND 3


nak further in law studies,kne band 4. alamatnye,aku kne repeat ag lah.
malunyaaa wehhh.
siyes aku maluuu.



but at least, aku try the best. aku dah buat part aku.
so,tkpe. jgn givup.
aku repeat ag bln 3 nnti. insyaAllah, nasib mnyebelahi aku.



p/s: kpd kwn2 aku yg kne repeat,mai lah repeat berjemaah ehh. kite try lagi same2.
kite jgn givup. ade 2 lagi pluang. so,gunakan. jgn patah balik.
kne habiskan gak journey neh.






'' la tahzan . sesungguhnya Allah selalu bersama orang2 yg sabar. Allah takkan sia2kan hati yg berharap. Allah takkan menguji hambanya melebihi kekuatan hamba itu sendiri''