Friday, February 24, 2012

stressnya aku.

assalamualaikum.



final dah dekat. and aku ? still mcm ni.
sebok nak melayan perasaan.
patutnye aku tak payah nak sibuk2 kot pasal hal mcm ni.


btw guys, aku tau. lagu blog aku ni agak tak senonoh,haha.
tapi, aku nak cakap. lagu ni aku suke gile.
sape nak condenm, lantak ah.
kesah plak aku. :D


aku nak jadi mcm dlu. sape tak suke, jgn follow blog aku ag okay. hehe.
*gua tak penah complaint blog org lain so, org lain takde hak nak complaint aku punye blog okay !*




sebelum lupa, ni jadual final aku :


Jadual Final Examination PI005/2:

Friday ( 16 Mac ): 2.45PM - 4.45PM -> ECO 099
Monday ( 19 Mac ): 9.00AM - 12.00PM -> LAW 037
Tuesday ( 20 Mac ): 2.15PM - 4.15PM -> CTU 082
Wednesday ( 21 Mac ): 9.00AM - 12.00PM -> LAW 039
Saturday ( 24 Mac ): 9.00AM - 12.00PM -> LAW 087
Monday ( 26 Mac ): 9.00Am - 12.00PM -> LAW 088



awesome tak ? hihi. so, aku kena lah gile study. mungkin kena lebih skit berbanding sem lepas.
sbb sem ni tough gile. so, i'm gonna gone trough it and make it damn awesome.
pray for me guys ! :)



''u will never win,trust me''-yaya a.k.a zura
-orange1407-

Monday, February 20, 2012

dingin,

assalamualaikum.



mula2, semuanya okay.
sbb awal2 masuk sem ni kau kata kat kiteorg ''aku nak jauhkan diri drpd diorang''
then now, what happen ?
kau makin rapat ngn diorang. kau join diorang g mna2.
mna pegi janji manis kau weh?


then, kau bergaduh dgn dia psal bersihkan uma.
kau berkira kan? hhm.
kau tau tak. aku and dia selalu bersihkan the whole area of the house.
kiteorg tak bunyi pon. time kau, semua kau bunyi. semua kau beta.



apa ah salah kiteorg kat kau ?
memang,dia tak pndai tegur org. tapi kau kena tau.
dia dah lama sabar dgn kau. tahan dgn kau.
and tak sangka hari yg aku balik, dia text aku.
dia kata dia gduh ngn kau.


kau tau tak? dia concern gila dgn kau.
dia menyesal gila tengking kau. and kau? still dgn ego kau.

kiteorg try guide kau. try nak tlg kau.
try nak bg kau independent. try taknak pampered kan kau lagi.
tapi, mungkin cra kiteorg salah kot. and thts why,kau makin jauh.
it doesn't matter my dear. kau pon ade hak kn?
so,thts why we gave it back to you.
buatlah apa kau nak buat. kiteorg takkan campur lagi.
bukan apa, cuma kiteorg taknak kau rasa terkongkong.



we are so sorry ok. tapi, ape pon jadi,kiteorg takde niat nak sisihkan kau.
semuanya dingin lepas insiden tu. kita masing2 tak bercakap.
aku rasa bilik kita mcm sumenye mayat hidup.
tak happy mcm tuh. like seriously, i miss our ''old spirit'' .
rindu nak gelak2 . rindu nak mekak2. rindu nak nyanyi2, tgk movie .



tapi,mungkin ni waktu puncak utk kita semua kot.
since asasi dah nak habis. so, nnti takde lah msing2 rsa sedih sgt nak pisah kan?
mungkin ada baiknya kita semua mcm ni.
walau aku sedih. aku still sayang kau. still lagi amik tau hal kau.
aku still anggap kau ''adek'' aku. forever. aku takkan lupa sape kau dalam hidup aku.
i promise you. :')

Wednesday, February 15, 2012

broken inside.

assalamualaikum.



hey there. u know what ? it is not only u who is hurting inside.
dont u ever forget about me and my heart.


i am who i am. and this is who i am.
dont u ever dare to stop me from being myself.



u dont know me well.
i know myself more than u know me.


stop from provoking me please.
it is useless if we are still continue with our relationship if my heart is not for u.
i am so sorry. so sorry.
i dont meant to hurt you.


go away, and find your own path , your own happiness.
let me be alone. its okay. i am always okayy.


dont worry. time will heals everything.
i wish u all the best. i still wanna call u as my friend
and i am always concern with my friend.



it is up to u to judge whoever i am.
it is none of my business anymore.
take care and stay safe.
goodbye.

Thursday, February 9, 2012

puisi #2

assalamualaikum.



cinta itu buta.
ia mampu membutakan seluruh manusia.


cinta itu hebat.
ia mampu menjatuhkan yg kaya, juga mampu membangunkan yg tidak seberapa.



cinta itu leceh.
harus berdepan dengan soal hati dan perasaan


cinta itu indah.
hanya apabila ianya benar2 ikhlas, benar2 tulus.



cinta itu membunuh.
sekiranya dendam dan ketidakjujuran menyelubungi.



cinta.
mmpu mewujudkan segalanya.
daripada tiada mnjadi ada.

Wednesday, February 8, 2012

rindu.

assalamualaikum.


rindu itu, masih ada.
tidak berganjak. walau sedikit pun.


kerna apa?
kerna rasa itu masih terkubur layu.
rasa itu masih terbiar basi.


kau tahu apa perbezaan antara pasrah dan redha?

pasrah itu apabila hati tidak rela akan sesuatu tetapi TERPAKSA.
redha itu apabila hati rela akan sesuatu serta TIDAK TERPAKSA.



benar, aku jahat.
benar,aku kejam.
benar,aku zalim.


tapi masihkah kau ingat siapa yg merubah aku menjadi seperti ini?


engkau.
ya, engkau orangnya.


dan kau perlu tahu.


rindu itu akan masih kekal disitu.
kekal menyelubungi hati dan perasaan ku.
kekal menyelaputi siang dan malamku.