Tuesday, March 27, 2012

terina kasih :'')

assalamualaikum.



26/3/2012- isnin.


ada apa dengan tarikh ni ?
tarikh ni, menandakan aku dah bebas. bebas daripada menjadi budak asasi undang2.


teringat kali pertama aku dapat tawaran.

kod pengajian:PI005 (ASASI UNDANG-UNDANG)
tempat pendaftaran: UITM JENGKA
tarikh pendaftaran: 23 MEI 2011
masa: 8.00 AM - 5 P.M



aku melompat bila baca. hampir2 je aku campak PC aku sebab happy sangat.
cita2 aku, memang nak jadi PUAN LAWYER 1 hari nnti.
lawyer dlm bidang jenayah , ataupon hartanah. but,i prefer criminal as my major.



seminggu MDS kat jengka.
rasa mcm sucks gila. but then, bila nak balik, rasa sedih sangat2.
sebab dah tak jumpa akak2 OC lagi.
budak asasi kena pindah kuantan
then, memang betul. sepanjang kat kuantan, aku rindu suasana kat sana.
rindu nak dengar ''pantas siswi,pantas'' drpd OC2 semua.




datang kuantan, semua berpuak2.
TESL dengan TESL, LAW dgn LAW. sedih tengok fenomena ni.
sepatutnya 1 universiti kena saling kerjasama. tapi, nak buat mcm mna,
aku tak ada kuasa nak ubah hati setiap lawrian and teslian.


kat kuantan, mcm2 dilalui.
makan, tidur,ketawa,nangis, semua sama2.
buat assignments mcm nak gila. presentation gelak2.
masa test main payung2 jawapan. tengok movie dlm klas terjerit2.
kadang2, pegi karaoke, tak ingat dunia.
ada yg jatuh cinta antara 1 sama lain.
ada yang cinta ditolak. ada yang malu2 nak terima.
pasal mkanan, ada yg makan maggi sepanjang masa. ada yg suka makan kedai abg2.
ada gak yang suka makan kat kedai fikri.
mna yg berduit lebih, suka makan fast food kat ECM atau MEGA.




bab berjalan, ada 5 tempat paling popular.
EAST COAST MALL, MEGA MALL, TELUK CEMPEDAK, TANJUNG LUMPUR,KUANTAN PARADE.
buat aktiviti banyak kat teluk cempedak.
buat campus day out (CDO) and beach run.
beach run sem 1, aku jadi peserta. beach run sem 2, aku jadi committee.
masa nak plih klas utk sem 2, semua berebut2. ada yg bergaduh2. haha
bila dlm klas ade org baru, rmai yg awkward.
tapi lepas tuh, masing2 rapat sbb dah dikira family.





kalau dipikir2 balik, semuanya kelakar.
and now, semua kena berpisah. ada dugaan yg lagi besar kena lalui.
semua ceritera, semua org terpaksa kenang and simpan.
semua org sedih. tapi, apa guna meratapi perpisahan ?
aku bukan tak sedih, bukan tak sayu. tapi aku percaya pada Allah.
selagi aku berdoa, selagi tu Dia akan jaga org2 yg aku sayang utk aku.
kalau ada rezeki,ada jodoh,insyaAllah Dia akn pertemukan kita kembali.
yang penting, DOA,SABAR and REDHA.



terima kasih uitm kampus kuantan, pahang.
aku pati akan rindu kenangan dan orang2 yang pernah berada di sana.
asasi banyak merubah aku. banyak merubah gaya pemikiran aku.
asasi jugak banyak ajar aku erti kehidupan,persahabatan serta percintaan.
terima kasih atas segalanya.



''setiap pertemuan pasti ada perpisahan''- saya saiko :'')

Sunday, March 25, 2012

pengakhirannya.

assalamualaikum.


asasi dah nak tamat.
aku tiba2 rasa sedih pulak nak tinggalkan bumi kuantan.
nnti mesti dah tak jejak sini lagi :(



haishhhh,
nanti mesti aku rindu.
rindu nak gila2, rindu nak pegi TC, rindu nak pegi klas,jumpa madam2 and sir2 sekalian.
rindu gelak2 dgn classmates, rindu berjimba2 dgn zati and hani.
rindu nak gaduh2 or naik angin kat adek.
alamak~~




mcm mana aku nak elak rindu ni?
nnti masuk degree, suasana dah lain.
yg rapat wktu skrg, msti akan berubah nnti.
tak semua kawan akan stay dgn kita kan ? ;')


aku terima hakikat tuh.
and kau, aku buat keputusan nak beritau hal tu sbb aku tak suka simpan perasaan aku.
sorry kalau kau rasa tak selesa.
but at least, i tried.



korang, nanti klau dah jauh, jgn lupa aku tau.
jgn lupa kenangan kita semua.
aku mintak maaf klau ada salah silap. ade yg aku sengaja, ade yang tak. hihi
ape2 pon, aku doakan yg terbaik buat semua org.
kita berjaya sama2 ok ?




akhir kata, asasi ni lg 1 pengalaman manis aku,
aku belajar cara hidup, belajar kenal erti dunia sbenar,
belajar cara2 menghadapi karenah org lain.
dan yg paling pnting, belajar mencintai apa jua benda hanya kerana Allah.





terima kasih.
asasi banyak merubah aku.
drpd free hair, pada yg permanent pkai tdung.
drpd pkai bju lengan pndek, kpd pkai inner or bju lengan pnjg full cover.
drpd cinta nafsu, kpd cinta krna Allah.
drpd kasar, kpd feminin.
drpd hati batu, kpd hati yg sayu melihat kesusahan org lain.


terima kasih asasi uitm kuantan batch 1993.
korang ttp dlm ingatan aku. :')

Saturday, March 3, 2012

we are okay and will always be ok !

assalamualaikum.


hye guys !
dah berhabuk dah blog aku.


tau knpe tajuk aku mcm tuh?
it is because , lately i am feeling like i am losing someone.
someone who is very important in my life.
someone who always encourage me.
some who i called as my ''soul-mate''.


did u know her ?
some maybe yes, and some maybe no.



erm. it has been a quite long time since i last talk to her.
wow~ i felt like i was abandoned.



i don't know what i am thinking like this.
maybe i am too negative.
till i updated my status in FB,
she commented on it.
she repeated my words- ''"walau jauh mana pun kita nanti, you'll always in my heart''.



i am soooooooo touch ! aww~ :')


i know, we're too busy rite now.
till both of us doen't have enough time to get along together.
perhaps, i am the one who can't understand the situation.


i am sorry, yii
it was my fault.


yes, whenever and wherever u are,
u will always be in my heart.
u will always be my ''soul-mate'' .
FOREVER. i promise u.