Monday, May 21, 2012

sampah,,

assalamualaikum.



tersentak dgn kata2 mu.
seolah2 aku tak pernah memahami mu.
seolah2 aku seorang raja yg zalim.


aku faham, aku mengerti.
ya, aku seorang egois.
seorang yg mementingkan diri.
terima kasih kerana mengingatkan itu.



semua yg ku bagi, tak penah aku ungkitkan.
semua yg ku tabur,tak penah ku tuntut kembali.



hati aku yg sedia hancur, semakin berderai umpama debu.
kau yg kusangka keluarga, kau yg ku sangka sahabat tegar melakukan ini.



kau buat aku rasa seperti sampah.
sampah yang sewenang-wenangnya kau buang.
sedikit pon kau tak peduli hati dan perasaan aku.
terima kasih.
terima kasih.


tambah lah lagi kesakitan aku.
tingkatkan lagi kebencian aku.
alhamdulillah~

degree dan master

assalmualaikum



semoga anda semua berada dlm keadaan sihat ye readers semua ! :)



ni ada info sikit bagi yg taktahu.
yg dah tahu tuh, nak tahu lagi pon bolehh.


mesti korang kata ''aik,selalu minah ni post psal sedih je''

woi, memang nak mati lah klau pkir mcm tu.
aku ni walau sengal2 batu,still berguna jugak tauu.hihi



okay,now lets talk about our main point.
just now, aku chatting dgn sorang kakak senior aku.
i told her that i can't pursue my study in law.
sedih kan bunyi nye?


tapi kakak tu kata,
alah,rezeki ada kat mna2 je. nnti smbung lah master in law.


and i was likeee ''wink,wink ! there is still a chance''.
hehehe.
so, kpd kawan2 yg rsa kcewa sbb tak dpat smbung degree law, jgn risauu.
nnti master amik lah law balik ehhh.



yg penting kne sabar.
yelah, u have to wait for 3/4 years before u can take law in master again :)
org yg sabar pasti terima kejayaan.



so,chill ya kawan2.
jangan bersedih. macam2 cara masih ada untuk capai cita2.
1 pintu tertutup, pintu yg lain masih terbuka.

''Allah bersama2 dgn org yg sabar. Dia takkan menguji kamu melebhi daripada kemampuanmu. tadahkan tgn dan berdoa. yakinlah bahawa dia kan mengabulkan permintaan mu''


p/s: entry ni khas utk kawan2 asasi law aku yg tak dpt pursue in BLS. :)

Wednesday, May 9, 2012

selamat hari ibu !

assalamualaikum.



''No language can express the power, and beauty, and heroism, and majesty of a mother's love.
It shrinks not where man cowers, and grows stronger where man faints, and over wastes of worldly fortunes sends
the radiance of its quenchless fidelity like a star'' - Edwin Hubbell Chapin


''The heart of a mother is a deep abyss at the bottom of which you will always find forgiveness'' - Honoré de Balzac


''Mother love is the fuel that enables a normal human being to do the impossible'' - Marion C. Garretty



cuba pikirkan kembali,
berapa banyak tenaga anda habis utk menolong ibu anda?
berapa banyak wang ringgit anda belanjakan utk meringankan beban ibu anda?
berapa banyak masa sudah anda leburkan demi membelai ibu anda?



dan cuba renungkan kembali,
berapa banyak tenaga ibu anda habis semata2 utk mmbesarkan anda?
berapa byak wang ringgit yg telah ibu anda gadaikan demi mmbeli keperluan anda?
berapa byak masa yg sudah ibu anda beri demi anak mereka yg tercinta?



hargai dia sementara dia masih ada.
sayangi dia selagi dia masih mampu membuka mata.
cintai dia selagi masa dan takdir masih mengizinkannya.



ibu adalah permulaan hidup. dia melahirkan dan dia juga yg membesarkan.
tiada dia maka tiada lah kita.
kasih syg ibu paling terbaik.
keberkatan doa ibu paling mujarab.
dan pelukan ibu adalah ubat disaat kesedihan yg melampau.


selamat hari ibu sedunia ! semoga saja Allah memberikan kebahagiaan kepada ibu2 kita.
insyaAllah,amin~~.


kpd arwah mak: adik sayang mak smpai bila2. wlau mak dah tak ada, ksh syg mak ttp dlm ingatan.
tak ada ibu sehebat mak. semoga mak baik2 sahaja di sana. maaf andai diri ini masih belum mampu mnjadi anak yg baik.
maaf andai diri ini masih tersasar drpd landasan. wlau apa pun terjadi, pesan mak masih di ingati.
doa adik sentiasa ada untuk mak. ADIK SAYANG MAK ! :') peluk cium untuk mak, muah-2. *hugs*