Saturday, June 30, 2012

jomHEBOH

assalamualaikum.


tengah hari yg amat bahang. aku tunggu akak ipar aku balik keje.
pukul 1.30,dia mesej ''akak baru nak balik uma''.
and aku reply ''bawak laju2 sikit''
agak setan ye ayat aku disitu. hihi


then,siap2. lama gila nak bersiap.
pompuan lah katekan.huhu
pukul 2.55 baru gerak keluar uma.
pegi dewan bandaraya tnb,kempas.
anak cikgu KH aku kawin.

sesat ! tak boleh blah.
terpusing2. akhirnya smpai lah 30 mnit,baru jumpa.
hampeh. maera bengang gila. syida pulak dah bontot dah agaknya. haha
makan2. minum.
then aku tak sangka ckgu tu ingat aku lagi.
thanks ckgu jasmin ingat saya ! <3
cikgu teramat cntik hari ni. mak pengantin lah katekan.


then, balik drpd tuh,terus amik syida kat uma.
pegi jomheboh,plaza angsana. again, TRAFFIC JAM !
dodol. banyak pulak kereta hamluk yg aku tak suka.
nasib baik maera pndai cilok2. lagipon,naik kancil :)
senang nak parking. teheee.


pegi sana. nampak adam af.
nampak pelakon 'suri'' tu. ade ''nazri'' dlm cerita beginikah cinta.
nampak kiran hotfm. rmai jugak yg kiteorg nmpak.
ohsemnya lahai jomheboh kali ni.
barang terSANGAT lah murahhhh.


aku beli baju SUPERMAN ! hihi. sama dgn syida and maera.
then,beli wallet. beli air. beli key chain.
beli jam. beli swiss roll, beli mr. potato. beli nutrigen
tak habis 100 pon wehh.
haaa,murah kan ? macam2 aku beli.
tapi duit tak jejak 100. gila murah lah tu mknenye.
aku puas hati ! yesss.


then, jupa along kat sana. nmpak dia mcm tak happy.
tapi biarlah aku je yg tahu kenapa.
:) :) :)


apa2 pon. jomheboh memang ohsem !
lain kali nak pegi lagi ! hehehe.
thanks maera sebab bawak keta . klau takde kau,aku msti tak pegi.
sayang korang,my girlfriends: along,syida,maera.
i love you all <3 <3 <3
may Allah bless u all always.
amin~


alhamdulillah~ kau bagi aku kuat,
alhamdulillah~ aku mmpu lagi berdiri teguh.
kerana engkau.
terima kasih ya Allah.
hati aku semakin sembuh. semoga luka ini sembuh tanpa parutnya.
amin~ :')


p/s : get a life yaya. u can do it :) have faith,trust yourself.

Thursday, June 28, 2012

anak-2

assalamualaikum.



kids: ''ibu,ibu.. nak itu... (sambil tunjuk pada aiskrim)''
me: ''alahh. sayang demam,batuk. ayah tak bagi makan lahh. nanti dah sihat,ibu belikan banyak2,okay? :)''
kids : ''alahh.. taknak lah kawan ibu..(sambil merengek)''
me : ''sayang2..ibu sayang kat anak2 ibu. nanti kalau sakit lagi teruk,siapa nak ketawa2 dengan ibu? nnti ibu ketawa sorang-2 kan tak bestt :(''
kids : ''okayy. tapi janji nnti ibu beli banyak2 eh bila dah sihat?''
me: ''iya sayang..ibu janji. janji harus ditepati :)''
kids : ''muahhh. sayang ibu. :-* ''
me : sayang kamu juga :-* ''


aawwww~ kan bagus klau anak aku mcm ni :) comelnyaaaaa.
in future klau ada anak, aku nak diorang panggil aku ''ibu''.
comel nya nnti dioranggg. awwww~
then, aku nak diorang rapat dgn aku je, tak boleh geng dgn ayah diorang.
HAHAHA. kesian siapa jadi suami aku nnti. :D


#berangan nak anak comel XD


p/s: bakal anak2 ibu semua kena baik2 okayy. kena cukup solat. kena hormat ayah,hormat ibu ye sayang. ibu sayang semua anak2 ibu.
anak2 yg ibu bawak 9 bulan 10 hari dlm perut. jgn nakal2 ye sayang.
semoga ibu dapat tgk awak semua membesar dgn sempurna
semoga ibu dapat teman awk semua time ssh senang,time sdeh,kcewa & gembira :')
i love you,my future kids.


*next post nnti,aku buat utk future husband pulak ok. jyeahhh !

Tuesday, June 26, 2012

if no one will listen

assalamualaikum.

aku bukak2 je FB, ade orang post lagu ni pada aku.
thanks. aku terharu bila dengar lirik dia:


Maybe no one told you
There is strength in your tears
And so you fight to keep from pouring out
But what if you unlock the gate that keeps your secret soul
Do you think there's enough to that you might drown?

If no one will listen
If you decide to speak
If no one is left
Standing after the bombs explode
If no one wants to look at you
For what you really are
I will be here still

No one can tell you where you alone must go
There's no telling what you will find there
And, God, I know the fear that eats away at your bones
Screaming every step, "Just stay here"


If you find your fists are raw and red from beating yourself down
If your legs have given out under the weight
If you find that you've been settling for a world of gray
So you wouldn't have to face down your own hate.


*if no one will listen- kelly clarkson


p/s: aku sayang kau hani. aku tahu kau takkan tinggal aku. kau akan ada dgn aku
even susah or senang. setiap air mata yg jatuh,kau tahu kesakitan aku di tahap mana. terima kasih sayang!

Monday, June 25, 2012

kan bagus kalau..

assalamualaikum.



kan bagus kalau..
aku berhenti menangis.

kan bagus kalau....
aku boleh lupakan dia.


kan bagus kalau....
aku tak teringat lagi kisah lama.



kan bagus kalau...
aku mampu berfikir soal kawin seperti dia.


kan bagus kalau...
aku kuat mcm dulu.


kan bagus kalau...
kau tak dtg balik dlm hidup aku.


kan bagus kalau...
aku simpan rapat2 cerita lama & mulakan helaian baru.



kan bagus kalau...
aku let go semuanya, maafkan kau.


kan bagus kalau....
aku boleh lupakan apa yg terjadi.


kan bagus kalau...
semuanya menjadi ? :)

Saturday, June 23, 2012

kebenaran

assalamualaikum




aku mmberimu nsihat pdahal akulah org yg jtuh tsungkur.
aku mmbuatmu ketawa pdahal akulah yg selalu menangis.
aku membuatmu berhenti menangis padahal sebentar lagi, aku yg akan meraung.
aku menyuruhmu tersenyum padahal aku sendiri terluka.
bagiku, bahagiamu adalah bahagiaku juga.
mungkinkah aku cuma berpura2 ?

p/s: semoga kamu semua mendapat yg terbaik. insyaAllah,amin~ jangan risau. aku masih ada Dia untuk menemaniku.