Saturday, December 29, 2012

kajang #keluarga.

assalamualaikum.




aku balik kajang, uma pakcik.
and guess what ?
aku selesa.
aku suka.
aku gembira,


sebab hanya kat kajang,
aku nampak sebuah keluarga.
keluarga yang lengkap.
ada mak, ada ayah.
ada adik beradik yang supportive.


yes,
aku hanya dapat ''keluarga'' di kajang.
kajang is everything for me rite now.


bukan nak kata aku tak suka family aku sendiri.
aku sayang.
ye,aku cinta,
tapi...
family aku tak mcm dulu.


mak dah takde.
abah selalu sakit.
along busy dgn family sendiri.
angah busy kerja.
aku ? busy study.
masing2 ada tugas, ade tanggungjawab.



kalau mak msh ada,
aku janji aku tak balik kajang,
aku janji aku tak balik seremban.
aku janji aku takkan ada mak angkat.
aku janji aku akan balik segamat selalu.
aku janji aku akan call mak selalu.
aku janji, utk ada dgn mak selalu.
aku janji, akan dengar cakap mak.
aku janji, takkan kecewakan mak.
aku janji kalau aku sedih,aku cari mak dulu,bukan kawan2.
aku janji.
aku janji.



tapi sayang.
mak pergi sebelum sempat tengok aku masuk universiti.
sebelum tengok aku dapat asasi undang2.
sebelum tengok aku kecewa tak dapat further in law degree.
sebelum tengok aku tukar kos kpd health admin.
sebelum aku grad.
sebelum aku kawin.
sebelum,sebelum and sebelum.


aku rindu mak.
rindu nak dengar mak cakap:
''takpe, adik buat sungguh2, blaja pandai2,dapat A banyak2,dapat number 1'' - mak



aku rindu.
terlalu rindu.
tiap malam aku menangis.
sebab aku rindu.



mak, walau mak takde.
adik tahu mak nampak adik.
adik nak mak tahu,
ADIK SANGAT2 RINDU MAK, SAYANG MAK.
TERIMA KASIH MAK.
SEBAB JADI MAK YG TERBAIK BUAT ADIK.
SEBAB BESARKAN ADIK.
MAK TETAP SATU-SATUNYA MAK ADIK.
ADIK JANJI. :')


*kajang buat aku rasa mak masih ada :)