Sunday, January 13, 2013

kajang #i've learned



I've learned,
that people may change immediately.



I've learned,
that family must come first before your friends.



I've learned,
that love isn't complete without toleration and determination.



I've learned,
that friends sometimes can be cruel too.
they can become expert backstabbers.



I've learned,
that studying is much easier than working.



I've learned,
that you cannot change the affection of your own mom,
with the affection of other people's mom.




I've learned,
that everyone has their own family problem.




I've learned,
that life isn't complicated, people are.



I've learned,
that medicine sometimes can't really cure your diseases.




and I've learned all that things,
at small town, with gloomy lights.
with emotional-overflow peoples but nice.
with the busy traffic everyday at its town.
with the burger stalls which open more than 12 o'clock in the morning
and with the beautiful sky at night.



there it is,
KAJANG :)

kajang #culprit




aku bukan sombong.
bukan pendendam.


cuma,
aku tak mahu amarahku membuak2 dan menggelegak seperti air panas yg sudah mencapai takat didih 100 darjah celcius.


jika itu terjadi,aku pasti.
aku pasti,
kau akan melecur atau lebih teruk lagi,
terbakar secara hidup2.


aku namakan kau sebagai culprit.
dan kau harus tahu, culprit tu adalah kau.







wahai culprit,
jangan sekali2 kau berani mencabar kesabaran aku yg setipis kulit bawang ini.

Monday, January 7, 2013

peperangan sem 1

assalamualaikum



esok,
bermula perperangan dengan kertas-2 soalan.
esok,7 jan 2013 bermula dengan subjek ekonomi
kata org,ianya subjek membunuh.
aku tak heran !
sebelum paper ni bunuh aku, lebih baik aku bunuh dia dulu.


kemudian, menghadap titas pada 9 jan 2013.
org kata, subjek ni perlukan hafalan sebagai cara belajar.
aku tak minat menghafal.
tapi aku minat menjawab soalan.



pertempuran ketiga diteruskan pada 1o jan 2013.
subjek bisnes.
okay ini paling digeruni.
sebab aku tak minat bisnes.
aku taktahu pun selok belok bisnes.
tapi aku tetap kena menang !




sebelum yg terakhir,
aku berjumpa dengan human communication.
miss farah kata subjek ni ramai org repeat.
and who cares ?
aku taknak repeat.
sekali pun taknak okay .
so,baca baca and baca sampai lebam !




yg terakhir sebelum menang,
subjek office.
ni 1 lagi hal.
aku nak kena menelaah sebijik2 pasal environment dlm office.
prof wan kata jangan ptus harapan.
teruskan usaha smpai berjaya.
dan utk itu, aku mahu cemerlang utk paper ni juga !





semoga peperangan ini dimenangi oleh AKU DAN RAKAN2.
peperangan ini soal hdup mati.
soal masa depan.
hanya dengan ilmu,manusia dipandang tnggi.
hanya dengan ilmu,manusia mngenali penciptanya.
hanya dengan ilmu, perubahan akan berlaku didalam hidup.




ilmu itu penting.
ibarat nyawa dan harta.
FIGHTING ! :)